Αθήνα ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ 2014

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2014-

 

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων κύριο Φώτη Προβατά

Με αίτημα να ενημερωθούν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με την επιστολή μου αυτή ζητώ να τεθεί για συζήτηση στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 το θέμα των διατηρητέων προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που έχουν μπει προς πώληση στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και να παρθεί απόφαση από το σώμα με σχετικό ψήφισμα, που να απαιτεί την άμεση εγκατάλειψη του επαίσχυντου αυτού σχεδίου από την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ:

  • Τα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας έχουν κηρυχθεί στο σύνολό τους διατηρητέο μνημείο εξ αιτίας της ιστορικής σημασίας τους για τους έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, για την ιστορία του Ελληνικού λαού και της πόλης της Αθήνας
  • Αποτελούν μνημείο αρχιτεκτονικής της Αθήνας του μεσοπολέμου και εξαίρετο δείγμα αρχιτεκτονικής του Μπάουχάους για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων έχει από παλιά ταχθεί υπέρ της προστασίας τους.
  • Ο Δήμος Αθηναίων έχει ζωτικό συμφέρον για την διατήρηση, προστασία και ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του σπουδαίου αυτού Μνημείου και τοπόσημου για την πόλη μας. Δεν επιτρέπεται να μείνει ο Δήμος πολιτικά και πρακτικά άφωνος μπροστά σε αυτή την νέα απειλή κατά της πόλης.

 

Με εκτίμηση

Άννα Φιλίνη, Δημοτική Σύμβουλος