Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας!

Πριν τέσσερα χρόνια, όταν μετά από τις εκλογικές νίκες του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαμε σε μια νέα πορεία, με στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια, οι δανειστές επέβαλαν όρους λιτότητας με αμείλικτη σκληρότητα. Tην ίδια ώρα στο εσωτερικό της χώρας αντιμετωπίζαμε την υπονόμευση της πρώτης αριστερής κυβέρνησης από αυτούς που είχαν οδηγήσει τη χώρα στη χρεωκοπία και έφεραν την τρόικα.

Το 2018 υπήρξε έτος ορόσημο, όπου η Ελλάδα βγήκε για πρώτη φορά από τα μνημόνια και την δημοσιονομική επιτήρηση. Η χώρα μπόρεσε να μπει σε νέα ρότα: μειώθηκε η ανεργία και δημιουργήθηκαν 380.000 νέες θέσεις εργασίας, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11% και κατά 27% για τους νέους, μειώθηκε η αδήλωτη εργασία, επιτεύχθηκε η πρόσβαση όλων των ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία, επανήλθαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ αποτράπηκε η μείωση των συντάξεων που απαιτούσαν οι δανειστές.

Μέσα στα χρόνια της αριστερής διακυβέρνησης αναβαθμίστηκε ο ρόλος της χώρας κι εφαρμόστηκε μια ειρηνική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική: με συνεργασίες στα Βαλκάνια και τους βόρειους γείτονές μας, με συνεργασίες με τις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου, με διακρατικές συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο. Η σημασία αυτής της πολιτικής επιβεβαιώνεται και μέσα στις δυσκολίες στιγμές που περνά αυτή την περίοδο η Κύπρος.

Με την ψήφο μας στις 7 Ιουλίου να μην επιτρέψουμε στη Νέα Δημοκρατία να πισωγυρίσει τη χώρα και να καταλύσει το κοινωνικό κράτος.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

για να έχουμε ανάπτυξη στον τόπο μας με φροντίδα πάνω από όλα στον άνθρωπο, με προστασία για το περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.