Ομιλία σε καφενείο στο Νέο Κόσμο, Δουργούτι.

Είμαστε αισιόδοξοι: η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο, η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ηττηθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να φύγει! Μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με κύρια δύναμη την Αριστερά και το πρόγραμμά της θα γυρίσει τη σελίδα για την αλλαγά προς ένα φωτεινό μέλλον της χώρας> Γι αυτό ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρέπει στις εκλογές να βγεί πρώτη δύναμη!

……..

Στην περιοχή του Νέου Κόσμου έχουμε δώσει από παλιά σπουδαίους αγώνες για τον πολιτισμό της πόλης, της Αθήνας μας. Το εμβληματικό κτίριο του μοντερνισμού πρώην εργοστάσιο ΦΙΞ του αρχιτέκτονα Ζενέτου σώθηκε με αγώνες σπουδαίων αρχιτεκτόνων, φοιτητών, πολιτών του Νέου Κόσμου από το οριστικό γκρέμισμα χάριν γκαράζ του Μετρό στην περιοχή, σώθηκε έστω το μισό και σήμερα έχει εγκατασταθεί σε αυτό, μετά από πολύχρονες προσπάθειες, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Επίσης, έχουν δοθεί σπουδαίες μάχες κατά της αυθαιρεσίας και των παράνομων ψηλών κτιρίων που κρύβουν από την πόλη τη θέα της Ακρόπολης.

Μέσα στο τωρινό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ο πολιτισμός έχει αποκτήσει καίρια θέση, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, για την βοήθεια και ανάδειξη της σύγχρονης τέχνης, για την κατάργηση του ΠΔ 85/22 που υποβιβάζει τους νέους καλλιτέχνες σε αποφοίτους λυκείου, για την ίδρυση πανεπιστημίου για τις παραστατικές τέχνες στη χώρα μας.

Η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση στην Υγεία, στην Παιδεία με καταστροφικές συνέπειες για τη νέα γενιά. που φεύγει στο εξωτερικό για να βρεί δουλειά ή εξαναγκάζεται να σπουδάζει σε ιδιωτικά κολλέγια: Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με το πρόγραμμά του θα καταργήσει άμεσα την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Η ιδιωτικοποίηση προωθείται από τη ΝΔ και στην πολιτιστική μας κληρονομιά, όπως ήδη έγινε στα πέντε μεγαλύτερα αρχαιολογικά μας μουσεία, με το άνοιγμα του δρόμου ιδιωτικοποίησης στη λειτουργία τους, που δίνει τη δυνατότητα εξαγωγής των αρχαιοτήτων μας για 50 χρόνια, που μονιμοποιεί την παράνομη κράτηση αρχαιοτήτων μας σε ξένες ιδιωτικές συλλογές.

Η ΝΔ προορίζει την επέκταση των σχεδιασμών της και στα περιφερειακά μικρότερα μουσεία, και στους ανοικτούς αρχαιολογικούς χώρους. Ο πολιτισμός μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Αντίθετα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπει την αποφασιστική θωράκιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την προστασία από αυτή την καταστροφική πολιτική της ΝΔ…..