ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Κώστας Ζαχαριάδης – Υποψήφιος Δήμαρχος   ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΝΗ – Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων

Στις 8 Οκτωβρίου διεξάγεται ο πρώτος γύρος των εκλογών για την αυτοδιοίκηση σε δήμους και περιφέρειες. Η Αθήνα, η πρωτεύουσα της χώρας, έχει σήμερα επιτακτική ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή, από νέο Δήμαρχο, νέο Δημοτικό Συμβούλιο, νέα συμβούλια στις 7 δημοτικές κοινότητες, στη βάση ενός προγράμματος που θα φέρει βιώσιμη καθημερινότητα και προοπτική για τους πολίτες και την ιστορία αυτής της εμβληματικής πόλης.

Η  μάχη των φετινών δημοτικών εκλογών είναι κρίσιμη για τη Δημοκρατία για να σταματήσει η καθοδική πορεία της Αθήνας από τις αυθαίρετες επεμβάσεις και τα ανεξέλεγκτα συμφέροντα, για να μπει φραγμός στην φασιστική ανοχή, για να αναπτυχθούν οι γειτονιές και ν΄ ανθήσει  ο πολιτισμός στην πόλη.  Η Άννα Φιλίνη, που έχει ήδη υπηρετήσει την Αθήνα 17 χρόνια εκλεγμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και 2 χρόνια  βουλεύτρια  Α΄ Αθηνών (2007-2009), κατεβαίνει τώρα ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος  με την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ και τον ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Υποψήφιο Δήμαρχο.

Η σημερινή διοίκηση της Δεξιάς στο Δήμο Αθηναίων, ιεραρχώντας άχρηστες παρεμβάσεις στο κέντρο, έχει οδηγήσει  επανειλημμένα την καθημερινότητα των πολιτών  σε συνθήκες αβίωτες,  παραμελώντας τις υποδομές και το πράσινο, την κατοικία, τις γειτονιές.

Η μετατροπή της Πανεπιστημίου σε εργοτάξιο χωρίς αντικείμενο σε όλη τη θητεία της δημαρχίας Μπακογιάννη, έγινε  δίχως να ληφθεί υπόψη το ρυθμιστικό της Αθήνας, δίχως μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπώρησε με τις συνεχείς παλινωδίες την ζωή των κατοίκων, για να επανέλθει σήμερα λίγες μέρες πριν τις εκλογές στην αρχική της κατάσταση, αφού στο μεταξύ πετάχτηκαν στους εργολάβους μερικά εκατομμύρια, χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Το μεγάλο εδώ και δεκαετίες πρόβλημα της μείωσης των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται σήμερα πιά σε επικίνδυνο σημείο λόγω έλλειψης στέγης και ακριβών ενοικίων, και ταυτόχρονα το πρόβλημα της εντεινόμενης συρρίκνωσης του λιανικού εμπορίου,  έχουν φέρει πια σε κρίση την χαρακτηριστική πολυ-λειτουργικότητα της Αθήνας, ενισχύοντας την μονοκαλλιέργεια του τουρισμού και την εγκατάλειψη του κέντρου.

Η ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής για την παραμέληση των υποδομών της πόλης αναδείχτηκε με τραγικό τρόπο στις πρόσφατες πλημμύρες όπου είδαμε την αδιαφορία για την συντήρηση των αντιπλημμυρικών διχτύων στις γειτονιές, αλλά και για την μη πρόβλεψη αντιπλημμυρικών κατασκευών και έργων ακόμη και γύρω από κεντρικούς σταθμούς του μετρό .

Στις γειτονιές κυριαρχεί η αναχρονιστική διαχείριση της καθαριότητας, με το σύστημα των κάδων πολλοί από τους οποίους παραμένουν για μήνες κατεστραμμένοι και βρώμικοι, επίσης  η εγκατάλειψη δεσμευμένων από χρόνια ελεύθερων χώρων για πράσινο, η καθυστέρηση της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ στις πυκνοκατοικημένες δυτικές συνοικίες, η επικίνδυνη αναβολή για τη συντήρηση των σχολείων.

Η Άννα Φιλίνη στηρίζει με την Ανοιχτή Πόλη την δημοκρατική αποκέντρωση με 7 μικρότερα δημαρχεία στις δημοτικές κοινότητες της Αθήνας. Στηρίζει τις πολιτιστικές δομές του Δήμου –  Βιβλιοθήκη, Πινακοθήκη, Μουσική και Θέατρο, δημιουργικές ομάδες νέων – και την συγκρότηση  πολυδύναμων χώρων πολιτισμού σε κάθε κοινότητα. Στηρίζει την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου με ενίσχυση του εμπορίου,  της κατοικίας με ανάπτυξη του σύγχρονου πολιτισμού.